Ο πλανήτης Άρης και οι πρόγονοί μας [Βίντεο]

Ο πλανήτης Άρης και οι πρόγονοί μας [Βίντεο]
Advertisement

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, όσο υπάρχουν γραπτές καταγραφές, ο κόκκινος πλανήτης είχε αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον των αρχαίων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτόν το μυστηριώδη πλανήτη; Πόσα γνωρίζουμε σήμερα για τον πλανήτη Άρη;

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της NASA, ο πλανήτης Άρης είναι απλώς άλλος ένας «νεκρός» πλανήτης στο απέραντο ωκεανό του ουρανού, οπότε γιατί να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια εξερευνώντας και μελετώντας αυτόν;

Σε όλη την ιστορία έχουμε πολλές αναφορές για τον Άρη. Στην αρχαία Βαβυλώνα, ο Άρης πήρε το όνομά του από τον Νεργκάλ, Θεό της φωτιάς, του θανάτου, και της καταστροφής, στην αρχαία Ελλάδα ήταν ο Θεός του πολέμου, ενώ στο Ρωμαϊκό πολιτισμό απέδιδαν φόρο τιμής στον Άρη, αλλά ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ.

Γνωρίζουμε ότι οι Μάγια, οι Αζτέκοι και άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί της Αμερικής απέδιδαν φόρο τιμής στον Άρη και υπήρχε η σύνδεση του κόκκινου πλανήτη με το ημερολόγιο των Μάγιας που απεικονίζεται στον κώδικα της Δρέσδης. Αυτό το απίστευτο και σπάνιο βιβλίο περιγράφει την κίνηση του κόκκινου πλανήτη πέρα από τον ουρανό.

dragon maya mars

Η παραπάνω εικόνα αντιπροσωπεύει τον δράκο, ένα πλάσμα που απεικονίζεται από τους Μάγια για τον πλανήτη Άρη. Πολλές πληροφορίες σχετικά με τους Μάγια και βαθιά σχέση τους με τον Ερυθρό πλανήτη μπορούν να βρεθούν σε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία κείμενα, τον κώδικα της Δρέσδης.

Ο κώδικας της Δρέσδης είναι ένα από τα τέσσερα βιβλία που έγραψαν οι Μάγια. Υπάρχουν διάφορα τμήματα του βιβλίου που περιγράφουν αστρονομικά φαινόμενα, ειδικά για τον κόκκινο πλανήτη. Αλλά γιατί οι Μάγια έδιναν τόσο μεγάλη σημασία στον πλανήτη Άρη;

Για την Αποκάλυψη, Αναστάσιος Ντίνος

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα