Νέα πρόκληση: Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέα 11η Σεπτεμβρίου την Αμερική [Βίντεο]

Νέα πρόκληση: Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέα 11η Σεπτεμβρίου την Αμερική [Βίντεο]
Advertisement

Σε ένα βίντεο με τίτλο «Θα κάψουμε την Αμερική«, οι τζιχαντιστές προειδοποιούν για μια επίθεση όπως αυτή στους Δίδυμους Πύργους.

Καλούν τους υποστηρικτές τους να επιτεθούν στις ΗΠΑ, ενώ ισχυρίζονται πως η αίσθηση ασφάλειας που νιώθουν οι Αμερικανοί είναι ψεύτικη.

Στο 11λεπτο βίντεο υπάρχουν πλάνα και από τις πιο αιματηρές θηριωδίες των τζιχανιστών όπως ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley και το φρικτό τέλος του Ιορδανού πιλότου Muadh al-Kasasbeh.

Στους υπότιτλους ισχυρίζονται πως οι προηγούμενοι μουτζαχεντίν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με ελάχιστους πόρους.

«Με τη θέληση του Αλλάχ, ο φόβος θα εξαπλωθεί σύντομα. Η Αμερική ξοδεύει δισεκατομμύρια για να βεβαιωθεί πως είναι ασφαλής.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Οι μουτζαχεντίν είναι πολύ πιο δυνατοί και έχουν περισσότερους πόρους από ποτέ. Έτσι είναι σε θέση να κάψουν ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Στο βίντεο μάλιστα έχουν βάλει πλάνα και από τα αεροπλάνα που χτύπησαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001.

Αυτό δεν είναι το πρώτο βίντεο στο οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τον Ιανουάριο, οι τζιχαντιστές απείλησαν να αποκεφαλίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα και να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε μια μουσουλμανική επαρχία.

Advertisement

Σχετικά άρθρα