Οι δέκα ‘υπαρκτοί’ θησαυροί που δεν θα βρεθούν ποτέ

Οι δέκα ‘υπαρκτοί’ θησαυροί που δεν θα βρεθούν ποτέ
Advertisement

Θησαυροί που άλλοτε τους έθαψαν οι ίδιοι τους οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να τους προστατεύσουν από τους ληστές και άλλοτε να εξαφανίζονται μυστηριωδώς ή να αποσπώνται δια της βίας από ιστορικούς πολιτισμούς και να καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

10. Ο θησαυρός του Ισπανικού στόλου

Το μακρινό 1715, τουλάχιστον 12 πλοία του, τότε, πανίσχυρου ισπανικού στόλου αναχώρησαν από το «Νέο Κόσμο» και συγκεκριμένα από τη Κούβα, μεταφέροντας όλο το θησαυρό που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν με, μοναδικό, προορισμό την Ισπανία. Οι σύγχρονοι ιστορικοί και μελετητές αναφέρουν πως τα πλοία μετέφεραν τόνους χρυσού και ασήμι, με την αξία του φορτίου να ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια.

Μια εβδομάδα μετά τον απόπλου, ένα ισχυρός τυφώνας βύθισε τα 11 από τα πλοία, με αποτέλεσμα να σωθεί ένα και 1.000 ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού χάθηκε στα βάθη της θάλασσας, κάπου ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα.

Από τότε έχουν καταφέρει να ανασυρθούν 184.5 εκατομμύρια με το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού να βρίσκεται στο βυθό.

9. Ο θησαυρός του Mosby

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ο John Mosby, γνωστός και ως «γκρίζο φάντασμα», και στρατηγός του Ιππικού σώματος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, παίρνοντας μαζί του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Τα χρήματα ξεπερνούσαν τα 350.000 δολάρια, ενώ στα χέρια του έπεσαν πολύτιμα κοσμήματα και λίθοι, που φυλάσσονταν μέχρι τότε στο κτήριο του δικαστηρίου της Ένωσης.

Με το άκουσμα της είδησης οι αρχές άρχισαν να τον αναζητούν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θάψει τον θησαυρό μέσα στο δάσος, σημειώνοντας ένα δέντρο που βρισκόταν στο σημείο, προσκειμένου να επιστρέψει αργότερα και να τον ξεθάψει.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν επέστρεψε ποτέ, ακόμη και αν είχε στη διάθεσή του πολλές δεκαετίες μετά τη λήξη του πολέμου, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα βρεθεί.

8. Ο θησαυρός του Fenn

O Forrest Fenn διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου, ωστόσο επειδή δεν ήθελε κανείς να κληρονομήσει την περιουσία του, την οποία είχε φροντίσει να μετατρέψει σε πολύτιμα κοσμήματα, λίθους και μέταλλα, αποφάσισε να τη θάψει σε ένα απόκρημνο σημείο.

Έτσι, τα έβαλε όλα σε ένα μπαούλο και το έθαψε στο σημείο που είχε επιλέξει. Παρόλα αυτά, φρόντισε να αφήσει πίσω του ένα ποίημα, στο οποίο εμπεριέχονται οι λέξεις κλειδιά για την εύρεση της τοποθεσίας από τους επίδοξους κυνηγούς θησαυρών.

7. Ο θησαυρός μετά τη δολοφονία

Περισσότερα από 200.000 δολάρια και πολύτιμα κοσμήματα είχαν θαφτεί σε ένα ράντζο το 1840, όταν οι ιδιοκτήτες του δολοφονήθηκαν άγρια. Ο ιδιοκτήτης του ράντζου, ο William Reed, επιθυμούσε να πληρώνεται από τους πελάτες του μόνο με χρυσό, καθώς κοντά στο σημείο δεν υπήρχε τράπεζα, προσκειμένου να καταθέτει τα μετρητά. Έτσι, ο ίδιος αναγκαζόταν να θάβει τον θησαυρό του σε ένα σημείο, που μόνο ο ίδιος γνώριζε, κοντά στο ράντζο.

Ένα βράδυ μια συμμορία ληστών εισέβαλε στο ράντζο απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει τον χρυσό και τα πολύτιμα υπάρχοντας τους, ο ίδιος αρνήθηκε και δολοφονήθηκε άγρια, όπως και η οικογένειά του.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα