Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 ετών πλήττει τον Αμαζόνιο [Εικόνες]

Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 ετών πλήττει τον Αμαζόνιο [Εικόνες]
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα -αν όχι το πιο σημαντικό- οικοσύστημα για την σταθερότητα του κλίματος στον πλανήτη, περνάει φέτος ίσως την χειρότερη στιγμή στην πρόσφατη ιστορία του.

Όπως φαίνεται από τις απίστευτες φωτογραφίες, ολόκληρες λίμνες έχουν αποξηρανθεί, ενώ το νερό είναι ελάχιστο και υπερπολύτιμο.

Μέσα σε όλα αυτά άλλα οι άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτές τις περιοχές έχουν ξεμείνει από αποθέματα πόσιμου νερού, και είναι πλέον αναγκασμένοι να πάρουν τον δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η πρωτοφανής αυτή ξηρασία έρχεται μετά από τις τεράστιες πλημμύρες που είχαν συμβεί στην περιοχή λίγους μήνες πριν, με μεγάλες καταστροφές σε πόλεις δίπλα σε λίμνες και παραποτάμους του Αμαζονίου.

Τα ακραία αυτά φαινόμενα δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο κλίμα του πλανήτη, ενώ και η αλόγιστη μεταχείριση του Αμαζονίου από μεγάλες εταιρίες διαχείρισης της ξυλείας και των καλλιεργειών έχουν επιφέρει σημαντικές ζημιές σε όλη την περιοχή.

Και αν όλα αυτά συμβαίνουν στον Αμαζόνιο, το σίγουρο είναι ότι τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

1

2

3

4

5Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα