22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε

22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε
Advertisement

Poveglia

20

Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, που φημολογείται, ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

Ise Jingu.

21

To Ise Jingu είναι ένα από τα 125 πιο ιερά κτίσματα του Shinto. Το εξωτερικό τμήμα είναι αφιερωμένο στον θεό Geku και το εσωτερικό στον θεό Naiku. Αυτά τα δυο κτίσματα ανακαινίζονται κάθε 20 χρόνια. Επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες, αλλά απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και η πρόσβαση σε ενδότερα σημεία.

Θησαυροφυλάκιο Svalbard Global Seed.

22

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας άνοιξε το πιο ασφαλές θησαυροφυλάκιο του κόσμου τον Φεβρουάριο του 2008 σε απόσταση 1,300 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό κύκλο.

Στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται πολλές ποικιλίες διάφορων τροφών και πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών. Είναι κατασκευασμένο να αντέξει σε κάθε είδους εξωτερικό κίνδυνο και κλιματική αλλαγή. Η κατασκευή του κόστισε στην Νορβηγική κυβέρνηση περίπου 9 δισεκατομμύρια USD. Οι καταθέτες παραμένουν κάτοχοι των σπόρων τους.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Advertisement

Σχετικά άρθρα