22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε

22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε
Advertisement

Ilha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών).

16

Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Σύμφωνα με το VICE, το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.

Νησιά Heard και McDonald

17

Τα νησιά αυτά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και σε απόσταση 1,700 χιλιομέτρων από την Ανταρκτική. Αποτελούν τις μόνες ηφαιστειογενείς μάζες, που φημίζονται για το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον, που περιλαμβάνουν περίεργα φυτά και ζώα. Η περιοχή είναι γνωστή για το Big Ben, ένα ενεργό ηφαίστειο της περιοχής, που υψώνεται στα 2,745 μέτρα.

Ο τάφος του Qin Shi Huang.

18

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, στην κεντρική Κίνα. Είναι γνωστός για την δημιουργία του πρώτου ενωμένου έθνους της Κίνας πριν τον θάνατό του το 210 π.Χ.

Σύμφωνα με το Live Science, το άνοιγμα του μαυσωλείου δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση της Κίνας, αλλά και από την επιστήμη. H εκσκαφή της συγκεκριμένης περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τα μυστικά που είναι θαμμένα χιλιάδες χρόνια εκεί.

Νησί North Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό.

19

Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο και σκοτώνουν όποιον προσπαθεί να πάει στο νησί. Επίσης, οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα τρόπο να καταπολεμήσουν τις διάφορες ασθένειες. Το νησί είναι σε μέγεθος όσο το Μανχάταν και η κυβέρνηση της Ινδίας στην οποία ανήκει έχει κηρύξει την περιοχή μη προσβάσιμη από το κοινό.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Advertisement

Σχετικά άρθρα