22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε

22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε
Advertisement

Pine Gap.

6

Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.

Το μετρό-2 της Μόσχας.

7

Δεν πρέπει να συγχέεται με τον μετρό της Μόσχας. Το μετρό-2 είναι ένα ειδικό σύστημα σιδηροδρόμου, που φημολογείται, ότι είχε φτιαχτεί την εποχή του Στάλιν. Μερικοί πιστεύουν, ότι σκοπός του ήταν να παρέχει εύκολη πρόσβαση ή διαφυγή, ειδικά στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Κάποιοι περιπετειώδεις άντρες ισχυρίστηκαν, ότι βρήκαν την είσοδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρόλο που η ύπαρξη του ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, το όνομά του έχει αναφερθεί σε έγγραφα του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39.

8

Η Βόρεια Κορέα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, υπάρχει ένα μυστικό γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση.

Το Δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους. Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στη δεκαετία του 1970, και πιστεύεται ότι είναι ένα κέντρο που χαρακτηρίζεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Mezhgorye.

9

Στη Δημοκρατία της Bashkortosan στη Ρωσία, κοντά στο όρος Yamantau, βρίσκεται η κλειστή στρατιωτική πόλη της Mezhgorye. Η ιδιότητά του σημαίνει, ότι διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία να χορηγήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στους επισκέπτες. Στο παρελθόν ονομαζόταν Ufa-105 και Beloretsk-16 και εικάζεται, ότι είναι αποθήκες κατά πυρηνικής επίθεσης. Κάποιοι υποψιάζονται, ότι είναι μια αναπτυσσόμενη πυρηνική βάση.

Club 33.

10

Αυτή η λέσχη απευθύνεται μόνο σε λίγους ανθρώπους και ιδρύθηκε από τον Walt Disney. Αρχικά, ο κατάλογος περιείχε διάφορους επισήμους, επενδυτές και σελέμπριτις. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο.

Η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δειπνήσουν για μια μέρα στην λέσχη. Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι σελέμπριτις.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Advertisement

Σχετικά άρθρα