22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε

22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφθούμε
Advertisement

Με τις καινοτομίες που συμβαίνουν στον τομέα της τεχνολογίας κάθε χρόνο και τις βελτιώσεις στον χώρο των μεταφορών και των ταξιδιών, οι ταξιδιώτες έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά μέρη που παραμένουν αυστηρώς απρόσιτα για τον κόσμο.

Τα παρακάτω μέρη είναι τα ενδιαφέροντα του πλανήτη, αλλά το καθένα για τον δικό του λόγο απαγορεύετε να τα επισκεφθούμε. Δεν έχετε την περιέργεια να βρεθείτε το θησαυροφυλάκιο, που φυλάσσετε η μυστική συνταγή της Coca-Cola ή να δείτε το νησί που κατοικείται μόνο από φίδια.

Κάποια από αυτά τα μέρη είναι προσωρινά κλειστά για το κοινό και κάποια άλλα μόνιμα. Όπως και έχει μας εξάπτουν την περιέργεια και θέλουμε να τα εξερευνήσουμε. Άλλωστε, τα απαγορευμένα είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα!

Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Menwith Hill.

1

Βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Harrogate στο Βόρειο Yorkshire και καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα βαλτώδους περιοχής. Διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο. Οι διακριτικές δομές του που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ και είναι γνωστές ως σφαιρικοί θόλοι, πιστεύεται, ότι παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες.

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα στους ακτιβιστές, που δεν μπορούν να αποφανθούν, αν οι μυστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί μέσα είναι αποδεκτές ή όχι.

Bohemian Grove.

2

Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες.

Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.

Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola.

3

H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola..

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το World of Coca-Cola, αφού περάσουν πρώτα από πολύ αυστηρό έλεγχο, και να πάρουν μια μικρή γεύση. Βέβαια, το θησαυροφυλάκιο με την συνταγή παραμένει επτασφράγιστο.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά της.

Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό.

4

Στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού φυλάσσονται αρχεία και προσωπικά έγγραφα από όλες τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα αντίγραφο της Παπικής βούλας του Πάπα Λέοντα, που αφόρησε τον Λούθηρο, τον οποίο στην συνέχεια έκαψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.

Lascaux.

5

Το Lascaux ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σεπτέμβριο του 1940 και παρέχει πολλές πληροφορίες για την προϊστορική τέχνη και την προέλευση του ανθρώπου.

Το 1979, μαζί με άλλα σπήλαια στην κοιλάδα Vézère, το Lascaux τιμήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο παρελθόν η σπηλιά ήταν προσβάσιμη από το κοινό, αλλά μετά ανακαλύφθηκε ένας μύκητας, που πιστεύεται, ότι οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού που εγκαταστάθηκε και στους συχνούς επισκέπτες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και έτσι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν το 2008 να κλείσουν την σπηλιά για 3 μήνες, ακόμα και για τους ερευνητές.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα